Lite om oss.

Jag som har kenneln heter Camilla och bor med sambo och två döttrar i ett villa område på landet, vi jobbar båda skift inom vården vilket är optimalt när man har djur så de slipper vara ensamma hemma, i familjen finns även katter & stora dottern tävlar i kaninhoppning samt har häst så djurintresset är högt i vår familj. Jag har alltid haft hundar, skulle inte kunna leva utan. När jag var liten födde min mamma upp långhårig collie i liten skala så jag är van att ha hundar i vardagen. Vi åker på de utställningar vi kan (när det ej är corona tider) och tycker om att vara i skog och mark. På somrarna tillbringar vi en del tid i husvagnen och såklart är hundarna med oss då.

Vi har även en stor ras som husse tränar i lydnad och går kurser med vilket även hela familjen tycker är roligt.

Mitt huvudintresse är avel, och mitt mål med aveln är att föda upp socialt trygga stabila valpar med en sund bra exteriör. Vi låter valparna vara med så mycket det går och vänjer dem vid vardagliga ljud från dom är 4v, och flyttar dom då ur sovrummet till större hage i hundrummet alt köket, där dom växer upp som en del av familjen. 

Vi har inget kösystem på valpar utan man brukar få lämna intresse när vi får kullar, dock tingar jag ej bort någon valp förrän dom är lite större så man ser bett och annat, när jag själv valt den jag ska spara såklart. Vi tycker det är roligt att få hålla kontakten med våra valpköpare även när ni fått hem er lilla valp så vi har en grupp på facebook där ni köpare jätte gärna får lägga upp bilder och diskutera fritt (såklart helt frivilligt) Vi vill att man gör en patellakoll på valpen när den fyllt 1år, undersökningen tar ca 10min och skickas sedan in av kliniken till SKK och registreras där, det är dels så jag ska kunna utvärdera mitt avelsarbete, samt för ni ska veta statusen på er hund.

Vi följer såklart SKK's regler och avtal och är medlem i Chihuahuacirkeln.

MVH Camilla.